Financieel

Welke problemen ervaart Bitcoin?

Bitcoin is een revolutionaire technologie die de wereld zal veranderen, maar het is verreweg van perfect. Bitcoin loopt tegen de volgende problemen aan:

Bitcoin is moeilijk om te begrijpen


Het bestaat alleen digitaal, het is een compleet nieuwe manier van betalen en het zit ook nog eens technisch zeer complex in elkaar. Veel mensen vinden het lastig te begrijpen dat het geld niet bij een bank vandaan komt, laat staan dat je het in je hand kunt houden.

Door het gebrek aan begrip is het lastig voor veel mensen om de technologie in gebruik te nemen. Dit zorgt voor een langzame adoptie van de technologie. Om mensen hierbij te helpen bestaat er Bitcoineducatie.

Op dit moment moet Bitcoin nog gezien worden als een experiment. Het is nieuw en moeilijk te begrijpen. Bedrijven zijn hard bezig om de ease-of-use te verbeteren. Wanneer zij hierin slagen, kunnen meer mensen de technologie toepassen op hun leven.

Mensen kunnen niet goed overweg met computerbeveiligingen

Wanneer iemand bij de private key van jouw BTC-wallet kan komen, kan hij/zij jouw coins stelen en dan is het voor altijd weg. Het is dan ook belangrijk je computer erg goed te beveiligen. De beveiliging van je computer, eventuele cold storage en 2fa-authenticators kunnen nogal overwelmend zijn.

Mensen zijn hier niet in thuis en hierdoor worden er veel fouten gemaakt. Uit een recent onderzoek is gebleken dat er al zo’n vier miljoen BTC hierdoor zijn verloren. Deze kwetsbaarheid schrikt veel mensen af om de valuta daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Voor meer informatie kun je het beste Bitvavo.com bezoeken.