Geen categorie

Verschillende soorten hondenspeeltjes

Ben je op zoek naar een leuk hondenspeeltje voor je hond? Dan zijn er heel veel verschillende soorten speeltjes waar je uit kunt kiezen. In dit blog zet ik de verschillende hondenspeeltjes op een rijtje, zodat je kunt kiezen welke het best bij jouw hond past.

Bal (met ballenwerper)

Eén van de bekendste hondenspeeltjes is de bal. Honden houden ervan om achter de bal aan te rennen en je kunt ze ook trainen om de bal weer terug te brengen. Zorg ervoor dat je een geschikte hondenbal koopt als je voor dit speeltje kiest. Gewone ballen zijn niet geschikt voor je hond om mee te spelen, aangezien deze ballen kapot kunnen gaan. Daardoor kan de hond stukjes plastic of rubber binnen krijgen en dat is niet goed voor zijn gezondheid. Kies dus voor een speciale hondenbal die is getest op veiligheid. Je kunt er ook voor kiezen om een ballenwerper erbij te kopen. Op die manier kun je de bal veel verder gooien en hoef je de vieze, natte bal niet met je handen op te rapen. Erg handig! Hou je niet zo van ballen omdat je ze snel kwijt raakt? Dan is een frisbee een goed alternatief.  

Flostouw

Met een flostouw spelen is heel erg goed voor het gebit en het tandvlees van de hond. Het touw masseert namelijk het tandvlees en de tanden van de hond, waardoor er minder snel tandplak zal ontstaan. Kijk wel uit bij het spelen met een puppy. Bij een pup zijn de tanden zich nog aan het ontwikkelen, dus het is belangrijk dat je voorzichtig bent en de pup laat bepalen hoe hard er getrokken wordt.

Kauwspeelgoed en knuffels

Kauwspeelgoed is, net zoals een flostouw, erg goed voor het gebit van de hond. Een knuffel kan hier ook een goed alternatief voor zijn. Let er wel op dat het een speciale hondenknuffel is, aangezien ze anders de knuffel kapot kunnen bijten en eventueel stukken in kunnen slikken. Ook kan kauwspeelgoed goed helpen als je je puppy wil trainen om niet meer in je handen of in meubels te bijten. Met het kauwspeelgoed heeft hij al iets om in te bijten!

Puzzel

Je kunt ook je hond uitdagen door bijvoorbeeld te kiezen voor een hondenpuzzel. Dit zijn vaak spelletjes waarbij er snoepjes verstopt zitten in de puzzel, zodat de hond meer moeite doet om de puzzel op te lossen. Dit kun je ook zelf doen met vulbaar speelgoed. Erg leuk als je de hond wilt aanleren dat hij een beloning krijgt als hij actief bezig is.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *