Logo

facebook.com/loon.swingt

Zaterdag 25 juli 2015

Klik op de cover voor inhoud boekje

 

Discolisious 1 april 2017

Loon Lacht 24 september 2016

 

Loon Lacht 24 september 2016

Loon Swingt 30 juli 2016

Ik ben erg trots dat wij vanuit de werkgroep ondertussen al voor de 28ste (!) keer Loon Swingt mogen organiseren.

Op zaterdag 30 juli wordt ons uniek stadje opnieuw omgetoverd tot 1 groot straatfestival! Uiteraard bestaat er geen Loon Swingt zonder de steun van onze trouwe partners. In de eerste plaats een welgemeende dank je wel aan al onze deelnemers. Sommige horecazaken doen al vele jaren mee; maar we kijken ook uit naar wat de nieuwe deelnemers voor ons in petto hebben. Ambiance zal er zijn; zoveel is zeker! Hopelijk geeft de zon ook een rondje!

Verder zou er ook geen sprake zijn van Loon Swingt zonder de steun van het stadsbestuur en onze talrijke sponsors. Bedankt voor de jarenlange steun!
De werkgroep Loon Swingt is de voorbije jaren enorm veranderd. In de beginjaren organiseerden we enkel het evenement Loon Swingt; maar ondertussen zitten we aan 4 grote activiteiten per jaar.

Voor het eerst organiseerden we t.v.v. Rode Kruis Borgloon ‘Discolicious’; een funky discofuif. We mogen fier zijn dat het er meteen ‘boenk op’ was! In september is er al de 10de (!) editie van Loon Lacht en half december organiseren we al voor de 5de keer de Loonse kerstmarkt. (zie agenda)
(Klopt dit; 2 keer speelhof en 2 keer stroopfabriek?)

We zijn met zijn twaalven in de werkgroep; stuk voor stuk mannen met het hart op de juiste plaats en de goesting om ons mooie stadje op de kaart te blijven zetten. Maar net door de drukke agenda moeten wij onze werking even onder de loep nemen. We kiezen voor een aantal interne veranderingen om onze geoliede machine van genoeg olie te blijven voorzien.

We streven ernaar om de Lonenaar 4 keer per jaar een avond vol plezier te geven.
Eerstvolgende halte: 30/07 = > Loon Swingt!
Bedankt om mee te komen feesten!
Van Troos Jo
Voorzitter Loon Swingt

 


Jaarlijks organiseert een kleine werkgroep van de stedelijke jeugdraad van Borgloon in samenwerking met de stedelijke jeugddienst en de deelnemende horecazaken het muziekevenement "LOON SWINGT" 

In 1988 namen enkele jongeren het initiatief om een aantal horecazaken rond de tafel te brengen. Met veel animo stelden zij hun idee voor, dit gebeurde met zoveel enthousiasme dat de café-uitbaters onmiddellijk voor het idee gewonnen waren, Borgloon swingt was geboren. Het concept werd verder uitgewerkt. Sponsors werden overtuigd, de reclamecampagne was amateuristisch, maar na vele maanden vergaderen en veel werk presenteerde de werkgroep op zaterdag 29 juli 1988 de eerste editie van "Borgloon swingt".

De daaropvolgende jaren bleef "borgloon swingt" succesvol en is vandaag een gekend begrip geworden in de regio. Ook dit jaar nemen 14 horecazaken deel

De laatste zaterdag van  juli is borgloon gewoon ...... THE PLACE TO BE

Loon swingt ook op facebook  www.facebook.com/loon.swingt

 

 

Night Party

Elke editie van Loon Swingt lokt honderden mensen en veel schoon volk naar het centrum die na het optreden zich overal verspreiden tussen de deelnemende horecazaken met livemuziek die aan deze feesteditie meewerkten

TVL Loon Swingt

Our Dj's

De werkgroep van de stedelijke jeugdraad wil in de toekomst meerdere evenementen organiseren. “Wij willen leven brengen in de stad. Samen met Loon Swingt staan Loon Lacht met stand-up comedians in het voorjaar in de steigers en in het najaar, net voor carnaval, het Oberbayren feest "Loon in lederhosen”

H Next Party

De 20ste editie van Loon Swingt gaat de geschiedenis in als een van de meest geslaagde evenementen uit haar bestaan. De eerste plannen werden 20 jaar geleden gesmeed door vijf vrienden na een optreden in café Atletiek.